Pokladní systém a provozní systém pro restaurace.
Restaurační systém Septim není zdaleka jen pokladna. Stará se totiž od naskladnění, přes zpracování surovin, výdej jídel, prodej, vyúčtování, až po inventury a shrnutí finanční situace. Septim vám tak nabízí komplexní řešení pro vaši restauraci! Je to právě ten důvod, proč nám věří špičky v českém gastru.
Co je provozní systém Septim?
Provozní systém restaurace má být jádro jejího provozu. Septim proto umí hlídat dodávky zboží, sklady, výdej jídel a stav surovin. Vidí výsledky personálu podle směn i individuálně a připravuje vám tak podklad k efektivnímu řízení vaší restaurace.
Jaké jsou typy systému Septim?
- Septim.4 (systém restaurace a sítě restaurací)
- Septim.Jídelna (systém kantýny, jídelny a obecně závodní stravování)
- Septim.Air (systém bistra, kavárny a bary)
Jádro systému je stejné a liší se podle nastavení použitých modulů a funkcí. Máme zákazníky z řad největších provozů v Česku a zároveň stovky drobných provozů. Naši konzultanti s vámi projdou výběrem ideálního řešení a jeho nastavení.
Provoz
Septim.4
RESTURACE, SÍTĚ RESTAURACÍ
Provoz
Septim.Jídelna
KANTÝNY, JÍDELNY, ZÁVODNÍ STRAVOVÁNÍ
Provoz
Septim.Air
BISTRA, KAVÁRNY, BARY
Instalace
Septim.4
NA MÍSTĚ
Instalace
Septim.Jídelna
NA MÍSTĚ
Instalace
Septim.Air
CLOUD
Základní funkce
Septim.4
POKLADNA, MANAŽER, SKLADY
Základní funkce
Septim.Jídelna
POKLADNA, MANAŽER, SKLADY
Základní funkce
Septim.Air
POKLADNA, MANAŽER, SKLADY
Pokročilé funkce
Septim.4
VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DATOVÉ PŘEHLEDY
Pokročilé funkce
Septim.Jídelna
ANKETA, OBJEDNÁVÁNÍ
Pokročilé funkce
Septim.Air
NE, nejsou.
Možná instalace pro síť restaurací
Septim.4
ANO!
Možná instalace pro síť jídelen
Septim.Jídelna
ANO!
Možná instalace pro síť provozoven
Septim.Air
NE, není.
Integrace dalších řešení
Septim.4
ANO!
Integrace dalších řešení
Septim.Jídelna
ANO!
Integrace dalších řešení
Septim.Air
ANO!
Možnost napojení E-shop
Septim.4
ANO!
Možnost napojení E-shop
Septim.Jídelna
ANO!
Možnost napojení E-shop
Septim.Air
ANO!
Které produkty může obsahovat řešení systému Septim pro restaurace?
Z našich zkušeností vyplývá, že tyto funkční celky pokryjí většinu potřeb restaurace.
Jak vybrat provozní systém pro restauraci?
Na začátku máte seznam funkcí, který potřebujete. A to je správný první krok. Váš seznam vypadá možná takto:
Doporučujeme přidat na seznam několik kritických bodů, které bývají opomíjeny:
Kde se láme chleba v případě provozních systémů?
Dejte si pozor, protože tato místa většinou restauratéři objeví až po zakoupení některého systému. Změna pak může být bolestivá.
1. Růst restaurace do více provozoven
Septim nabízí hned několik možností, kdy můžete sdílet všechny receptury i sklady a provádět finanční řízení všech restaurací dohromady. Nebo můžete mít receptury a sklad zvlášť a finanční přehledy vidět celkově i dohromady. Pod těmito přístupy se skrývá desítky let vývoje a zkušeností a většina systémů selhává v momentě, kdy rostete a máte více provozoven. Přitom právě tento moment by vám měl pomoci zefektivnit provoz. Pojistěte se kvalitním systémem jako je Septim, abyste mohli využít výhody více poboček při nákupu a správě surovin, využití lidské kapacity a administrativní správě vašich restaurací.
2. Precizní kontrola surovin
Sklady musíte mít pod kontrolou buď na 100 % nebo kontrolu nemáte vůbec. Velmi často se setkáváme s tím, že restaurace nějakou kontrolu mají, ale přitom jsou zde slepá místa. Storna probíhají bezhlavě, nesledují se odpisy, neví se kolik přesně surovin je potřeba na který recept. Takových míst je ještě více.
Systém Septim je navržen tak, aby vám od naskladnění, přes odpisy, odpad, storna, odtěžování až po intentury udržel 100% kontrolu. Jedině tak můžete sledovat, co se vám ve skladech děje.
Mnoho systémů nějaký systém skladů a inventur má. Ale k 100% kontrole chybí velký kus funkcionalit a tak kontrola zdaleka 100% není. A kde není kontrola, přichází chaos. Vždyť to znáte. Podchyťte si to a nechte si podrobnosti ukázat od našich konzultantů.
3. Sledování finančních toků
Vidíte foodcost, vidítě statistiky prodejů, můžete toto sledovat v mobilní aplikaci? Vidíte výsledky jednotlivých číšníků a jednotlivých směn? Můžete sledovat ziskovost a náklady v různých obdobích společně s financemi v aktuálních skladech?
I toto je důležité, pokud restaurace nemá být jen vaším koníčkem, ale výdělečným podnikáním. A i toto je funkce, kterou obecně nabízí asi každý provozní systém. Jen ti nejlepší, jako je s dovolením Septim, ale nabízí opravdu podrobné přehledy pro řízení ziskovosti.
Často kladené otázky k systémům pro restaurace.
Pokladní systémy se pohybují od několika stovek korun až po miliony. Zásadní otázka na začátku výběru je, co vše má pokladní systém řešit. Kolik máte v restauraci pokladen, jaké manažerské funkce budete potřebovat a jaké nástroje bude nutné napojit.
Doporučujeme využít asistovanou instalaci, kterou v případě Septimu děláme zpravidla u všech zákazníků. My i vy chceme, abyste systém využili na 100 %, a proto ho chceme správně nastavit a zaškolit personál.
V principu existují dva přístupy, kdy si buď kupujete licenci i se vším zařízením jednorázově a následně pak platíte servisní poplatek. V druhém případě platíte minimální vstupní náklady a vše ostatní si pak pronajímáte jako například auto na operativní leasing. Pro podrobnější návrh ceny kontaktujte naše konzultanty.
Proberte s našimi konzultanty, jak na to.
Restaurace 420 expanduje na Rohlik.cz
S velkou radostí sledujeme, jak Restaurace 420 podniká další velký krok a přináší své skvělé produkty na Rohlik.cz!
ASW Systems se mění na Septim Systems
Vážení obchodní partneři, dovolte nám vás informovat, že dochází ke změně obchodního názvu společnosti...
Septim není jen pokladní systém pro restaurace. Ale i pro řeznictví...
Řeznictví U Kusáků drží ty nejmodernější trendy! Díky Septim a spolupráci s jeho technologickými partnery se výrazně urychlil proces odbavení zákazníků v prodejně, zvýšila hygiena a zefektivnil chodu velkoobchodu.